Zeleninová korma

Zeleninová korma!!!! Ooooooo to bylo tak dobrý! 😁

IMG_1890_VSCO-2

Nejdřív si připravte pastu:
- na oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor (1/2 cibule, 2 stroužky a lžíci nasekaného zázvoru)
- přidejte po lžičkách koření - garam masalu, římský kmín, mletý koriandr, kurkuma a chilli (ne pro děti)
- přidejte lžíci rajčatového protlaku
- hrst kešu ořechů
- zalijte částí kokosového mléka (nebo smetanou)

vařte pod pokličkou cca 10 minut, průběžně kdyžtak podlévejte, klidně vodou, ale ne moc, musí pak vzniknout pasta, ne omáčka :)

Po 10 minutách vše rozmixujte do pasty a na stejnou pánev si dejte osmahnout zeleninu jakou vy do jídla chcete, já dala - papriku, cuketu a mrkev

Zeleninu zalijte vodou nebo vývarem (stačí hrnek) a nechte jí ještě povařit do měkka. Pak přidejte pastu z mixéru a plechovku kokosového mléka. Vařte pod poklicí dokud se chutě hezky nespojí a zelenina je měkká. Průběžně ochutnávejte a dochuťte si solí nebo třeba citronovou šťávou. 🥰

Podávejte s rýží a užijte si! Druhý den to bylo ještě lepší! 😝🙊